Min første tur

Drømmen kunne måske blive virkelighed

Mange har jo nok kigget op på de store fugle som svæver lydløse rundt mellem skyerne og har måske drømt om at man selv kunne gøre det samme. Jeg er en af dem. Da jeg blev tilbudt en prøvetur i et svævefly af en kollega der arrangerede en tur til Silkeborg Flyveklub der holder til ved Christianshede var det dog med nogen tøven jeg satte mig op i sædet. Jeg havde aldrig fløjet i et mindre fly og har altid "holdt godt fast" ved besøg på steder med "udsigt ned". Min "kontrollerede højdeskræk" blev dog hurtigt glemt i svæveflyets cockpit !

Jeg blev spændt fast med kyndig vejledning fra piloten som skulle give mig en tur op i fuglenes domæne. Derefter blev der gjort klar til start.

Waauv...sikke en acceleration !

På Christianshede bruger man spilstart af svævefly. I dette tilfælde er en konstukrion af 1000 m stålwire og en V8 motor på 320 hk. Piloten forklarede at sådan et ASK-21 skolefly jeg var placeret I kunne accelerer til 100 km/t på noget der ligner 3 sekunder. Interessant - meget interessant.

Flyet blev koblet til wiren og jeg blev en sidste gang spurgt om jeg var klar - og så afsted... WAAAAAUV !
Jeg husker ikke helt alle 45 sekunde på vej op til den højde hvor vi blev koblet af wiren ned til spillet på jorden. Dog husker jeg at jeg efter ca 2-3 sekunder tænkte: "Det her kunne godt gå hen og blive sjovt - een tur er vidst ikke nok !"

Som fuglene ser verdenen.

Herefter fløj piloten os lidt rundt og jeg fik lidt overskud til at kigge ud. Så slog fornøjelse nummer 2 til! Sikke en flot udsigt !

Sjovt nok var der igen spor af højdeskræk eller anden form for ubehag. Kun fornøjelse ! Det var fantastisk at have bevæget sig ind i fuglenes domæne og mærke luften omkring sig. Desværre var turen ved at være tilende da der den dag ikke var så meget opdrift (eller termik som piloten kaldte det). Det blev altså ikke til noget med flyvning sammen med fuglene idag. Men det smagte af mere !

Site Map | Printable View | © 2008 - 2021 Your Company Name | Powered by mojoPortal | | | Design by mitchinson